donderdag 17 maart 2016

Penne met broccoli en kip

Hoofdgerecht
4 personen















Ingrediënten:

  • 800 g broccoli
  • 300 g penne
  • 400 g kipfilet
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 el olijfolie
  • 125 g roomkaas met knoflook en fijne kruiden
  • 50 g groene olijven met piment


Bereiding:

  1. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stronk in stukjes.
  2. Kook de penne in pan met ruim kokend water en zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  3. Stoom de broccoli in een stoompan of afgedekt in stoommandje boven laagje kokend water in 5 min. beetgaar.
  4. Snijd de kipfilets in blokjes en bestrooi ze met peper, zout en de Italiaanse kruiden. 
  5. Verhit in een hapjesplan de olie en bak de kipblokjes rondom bruin. Zet het vuur laag en bak de kip nog 3 min. zacht.
  6. Voeg de roomkaas en een scheutje pastawater toe en laat het tot een romige saus binden.
  7. Giet de penne af en schep het met de broccoli door de kipsaus.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Snijd de olijven in ringetjes en bestrooi de pasta met de olijven.

Spaghetti met tomaten gehaktsaus

Hoofdgerecht
4 personen














Ingrediënten:

  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 1 blikje tomatenpuree, a 68 g
  • versgemalen peper
  • zout
  • 250 g rundergehakt
  • 125 g magere spekjes
  • 400 g spaghetti


Bereiding:

  1. Kook de spaghetti in ruim water volgens de verpakking.
  2. Bak het gehakt tot het rul is.
  3. Bak de spekjes 2 min. mee.
  4. Voeg de ui toe en fruit 3 min. op een halfhoog vuur mee.
  5. Voeg de tomaat toe en gaar tot het groentevocht begint in te dikken.
  6. Voeg de tomatenpuree toe en roer het goed door.
  7. Breng alles op smaak met zout en peper.
  8. Zet het vuur laag en in 15 min. tot een volle, dikke saus koken.
  9. Voeg de spaghetti bij de saus en warm het geheel op.

Macaroni met courgette en ham


Hoofdgerecht
4 personen
















Ingrediënten:

  • 400 g macaroni
  • zout
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 2 courgettes, grof geraspt
  • 1 el oregano
  • 1 pakje kookroom, a 250 ml
  • 150 g hamreepjes
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 1 dl heet water
  • peper


Bereiding:

  1. Kook de macaroni in ruim water met zout beetgaar.
  2. Fruit de ui 5 min. op een halfhoog vuur in de hete olie.
  3. Voeg de courgettes en de oregano toe en verwam alles 1 min. al omscheppend.
  4. Roer de kookroom, 1 dl heet water en de hamreepjes erdoor en breng alles aan de kook.
  5. Kook de saus 2 min. door. Giet de macaroni af en schep de saus en de kaas erdoor. 
  6. Breng alles op smaak met peper en zout en serveer direct.