4 personen
Ingrediƫnten:
- 800 g broccoli
- 300 g penne
- 400 g kipfilet
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 el olijfolie
- 125 g roomkaas met knoflook en fijne kruiden
- 50 g groene olijven met piment
Bereiding:
- Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stronk in stukjes.
- Kook de penne in pan met ruim kokend water en zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
- Stoom de broccoli in een stoompan of afgedekt in stoommandje boven laagje kokend water in 5 min. beetgaar.
- Snijd de kipfilets in blokjes en bestrooi ze met peper, zout en de Italiaanse kruiden.
- Verhit in een hapjesplan de olie en bak de kipblokjes rondom bruin. Zet het vuur laag en bak de kip nog 3 min. zacht.
- Voeg de roomkaas en een scheutje pastawater toe en laat het tot een romige saus binden.
- Giet de penne af en schep het met de broccoli door de kipsaus.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de olijven in ringetjes en bestrooi de pasta met de olijven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten