donderdag 17 maart 2016

Penne met broccoli en kip

Hoofdgerecht
4 personen















Ingrediƫnten:

  • 800 g broccoli
  • 300 g penne
  • 400 g kipfilet
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 el olijfolie
  • 125 g roomkaas met knoflook en fijne kruiden
  • 50 g groene olijven met piment


Bereiding:

  1. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stronk in stukjes.
  2. Kook de penne in pan met ruim kokend water en zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  3. Stoom de broccoli in een stoompan of afgedekt in stoommandje boven laagje kokend water in 5 min. beetgaar.
  4. Snijd de kipfilets in blokjes en bestrooi ze met peper, zout en de Italiaanse kruiden. 
  5. Verhit in een hapjesplan de olie en bak de kipblokjes rondom bruin. Zet het vuur laag en bak de kip nog 3 min. zacht.
  6. Voeg de roomkaas en een scheutje pastawater toe en laat het tot een romige saus binden.
  7. Giet de penne af en schep het met de broccoli door de kipsaus.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Snijd de olijven in ringetjes en bestrooi de pasta met de olijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten