donderdag 17 maart 2016

Spaghetti met tomaten gehaktsaus

Hoofdgerecht
4 personen














Ingrediƫnten:

  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 1 blikje tomatenpuree, a 68 g
  • versgemalen peper
  • zout
  • 250 g rundergehakt
  • 125 g magere spekjes
  • 400 g spaghetti


Bereiding:

  1. Kook de spaghetti in ruim water volgens de verpakking.
  2. Bak het gehakt tot het rul is.
  3. Bak de spekjes 2 min. mee.
  4. Voeg de ui toe en fruit 3 min. op een halfhoog vuur mee.
  5. Voeg de tomaat toe en gaar tot het groentevocht begint in te dikken.
  6. Voeg de tomatenpuree toe en roer het goed door.
  7. Breng alles op smaak met zout en peper.
  8. Zet het vuur laag en in 15 min. tot een volle, dikke saus koken.
  9. Voeg de spaghetti bij de saus en warm het geheel op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten